Het is zover: de boeklancering van Helga! mooi om waar te zijn!

Ontdek de geheimen van schoonheid en uitstraling en van je ware ik zijn.
‘Jouw gezicht spreekt boekdelen’ Het vertelt wie je bent, wat je denkt en wat je kunt. Niets werkt zo krachtig als je gezicht.  Dr. Helga ontrafelt hoe je voor eens en voor altijd kunt afrekenen met onzekerheid en de mismatch tussen wie je echt bent en wat de spiegel je vertelt, door de laatste wetenschappelijke inzichten en haar 25 jarige ervaring met je te delen.

Mooi om waar te zijn – de maakbaarheid van schoonheid en uitstraling van Dr. Helga van den Elzen is nu verkrijgbaar. Een vlot geschreven relaas, vormgegeven met tientallen foto’s en illustraties. Gestoeld op ruim 200 wetenschappelijke bronnen en Dr. Helga’s 25 jaar ervaring als cosmetisch arts en injectables specialist.

Wij hebben bijna allemaal dezelfde ideeën over wie mooi is en wie niet. Waar de één de hoofdprijs wint in de genetische loterij, vangt de ander bot. Waar ligt dat aan? En waarom worden wij zo bevangen door schoonheid? In het boek lees je de antwoorden.
Nog belangrijker dan knap zijn, is de impact die je op anderen hebt. Kom jij betrouwbaar over? Zie jij er sympathiek of geloofwaardig uit? We zijn er allemaal van overtuigd dat we deze eigenschappen aan een gelaat kunnen aflezen. Jouw gezicht spreekt boekdelen. Het goede nieuws is: je kunt hier invloed op uitoefenen!

Wist jij dat:
  • Wij denken dat mooie mensen aardiger zijn?
  • Jij jezelf in de spiegel heel anders ziet dan dat anderen jou zien?
  • Slechts 2% van de bevolking bijzonder knap is?
  • Een baas last kan hebben van zijn babyface?
  • Je uitstraling wordt bepaald door je genen, je mimiek en de gevolgen van het ouder worden?
Vooroordelen

Dr. Helga veegt in haar boek vooroordelen van tafel. “Mijn cliënten voelen zich helemaal niet allemaal onzeker of lelijk. En nee, ze wensen ook niet allen mooier of jonger te zijn. Ze willen er gewoon uitzien zoals ze zich voelen. Zodat de buitenkant (weer) past bij de binnenkant. Ik hoor regelmatig: ‘Ik voel me fit maar zie er moe uit’ of ‘Ik schijn nors te kijken terwijl ik vrolijk ben.’ Je kunt meer worden wie je bent, door eigen aanpassingen en met behulp van de mogelijkheden van de moderne tijd.” Ieder mens is uniek. Daarom hangt de focus van een behandeling altijd samen met de levensfase, het beroep en het leven dat iemand leidt.

Wist jij dat:
  • Een lach gelukstofjes aanmaakt en een frons somberheid creëert?
  • Je lichaamshouding cruciaal is bij een sollicitatie of onderhandeling?
  • Er een groot verschil is tussen agemanagement en anti-aging?
  • Ware schoonheid van binnen komt? Je botstructuur!
Gracieus verouderen

“Een must read voor iedereen die niets heeft tegen ouder worden, maar dit bij voorkeur stralend en een béétje in zijn eigen tempo doet.” – Annemarie Postma

Het boek van Dr. Helga geeft een helder beeld van de factoren die een rol spelen bij veroudering. Dat zijn onderhuids vet, gezichtsspieren, slinkende botten en je levensstijl. Dr. Helga komt met een fris tegengeluid in deze tijd van de soms haast agressieve anti-aging trend. “Anti-aging bestaat niet, we worden allemaal ouder. Ik ontmoet zelden of nooit iemand van zestig die dertig jaar jonger wil lijken. Dat kan ook niet. Wat we graag willen is er een beetje bij blijven horen. Ik pleit voor gracieus ouder worden. Neem de ontwikkeling van je gezicht in eigen hand en laat je ondersteunen.” Voorbeelden van tevreden cliënten van Dr. Helga zijn actrice Marian Mudder en bestseller auteurs Heleen van Royen en Annemarie Postma.

Tipping points

Dr. Helga is grondlegger van de unieke Tipping Point Approach. Deze wordt ook goed uitgelegd met beeldmateriaal in het boek Mooi om waar te zijn. “We willen allemaal vooral onszelf blijven en Ik heb ontdekt dat er tien punten zijn die tot de essentie van een gezicht behoren. Zij zijn niet alleen bepalend voor de vorm en de belangrijke eigenschappen, zij zijn de sleutels die je persoonlijkheid zichtbaar maken. Als je één punt verandert, heeft dat consequenties voor de rest. Alles is afgestemd op elkaar. Iedereen heeft dezelfde tipping points maar ze hebben in ieder gezicht en op verschillende leeftijden een andere prioriteit en een andere waarde. De Tipping Point Approach zorgt voor harmonie in je gezicht en brengt het terug naar de meest oorspronkelijke en optimale vorm, gegeven jouw persoonlijkheid en identiteit.”